sobota, 14 lutego 2015

Torcik - serce

Dziś zrobiłam i dziś dodam przepis.

Nie jest to jakiś super, elegancki torcik, ale wymyśliłam go sama. Szybki i nieskomplikowany :)




Co potrzeba:

1. op. piernika kętrzyńskiego

200ml śmietany 30%

1. śnieżka

0,5 słoiczka dżemu

6 łyżek soku jabłkowego

0,5 tabliczki czekolady lub opakowanie gotowej polewy

coś do ozdoby - w moim przypadku gwiazdki.



Piernik upiec według instrukcji na opakowaniu, ostudzić.

Wyciąć serce, przekroić na pół.







Obydwie warstwy, po wewnętrznej stronie skropić sokiem jabłkowym - po 3 łyżki na stronę.




Dolną warstwę posmarować dżemem i na nią położyć górną warstwę.




Ubić śmietanę ze śnieżką.




I wyłożyć ją na górę ciasta.




Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, lub zagrzać gotową polewę i polać ciasto. Ozdobić według uznania.

Gotowe!



1 komentarz:

Dzięki, że jesteś! :)