piątek, 6 czerwca 2014

Dietetyczny bigos

3. woreczki kapusty kiszonej (po ok. 0,5 kg)
2. filety z kurczaka

1. garść suszonych grzybów

1. cebula

Słoiczek koncentratu pomidorowego

suszony majeranek, pieprz, sól lub przyprawa do bigosu
3. łyżki oleju




Grzyby suszone zalać wrzątkiem - pozostawić na noc.

Cebulę pokroić w kostkę, kurczaka też. Wrzucić do garnka na rozgrzany olej, podsmażyć.

Kapustę kiszoną przepłukać, pokroić - nie za drobno. Wrzucić do mięsa i cebuli, grzyby posiekać, również wrzucić, chwilę posmażyć.


Następnie całość zalać wrzątkiem, do poziomu zawartości.

Gotować ok 1-1,5h. Dodać koncentrat. Przyprawić majerankiem, pieprzem, solą lub przyprawą do bigosu.

Smacznego!


2 komentarze:

Dzięki, że jesteś! :)