czwartek, 3 kwietnia 2014

Przepis na gofry

Przepis z gazetki Biedronki ;)


2 szklanki mąki

2 szklanki mleka

2 jaja

6 łyżek oleju

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka cukru

szczypta soli




Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, żółtka i pozostałe wszystkie składniki zmiksować. Na koniec delikatnie połączyć masę białkową z ciastem.

Smażyć na rozgrzanej gofrownicy 7-8 minut do zarumienienia. Smacznego :)

Wychodzi z tego 12 gofrów.


5 komentarzy:

  1. ah, tylko gofrownicy brak...;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam gofry, chyba pożyczę gofrownicę od mamy bo narobiłaś mi smaka :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Przeczytałam przepis i normalnie poczułam zapach gofra. Szkoda, że nie mam gofrownicy ):

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ja dawno nie jadłam gofrów... zjadłabym!

    OdpowiedzUsuń
  5. I bita śmietana i borówki. Mniam!

    OdpowiedzUsuń

Dzięki, że jesteś! :)