czwartek, 20 lutego 2014

Dietetyczne pulpeciki

Chyba najprostsze na świecie..




0,5 kg mięsa indyczego mielonego

1 jajko

Przyprawy - do wyboru do koloru.


Do mięsa dodać jajo, przyprawy. Formować w nieduże kuleczki (uprzednio zwilżyć dłonie wodą). Wrzucać do gotującego się bulionu, gotować 40 minut.

Pulpeciki mogą stracić na objętości podczas gotowania.


Ja jem w zupie ;)


10 komentarzy:

  1. Już wiem co zrobię na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmm pycha :) ja też robię malutkie kuleczki z indyka, kurczaka lub cielęciny i gotuję w wywarze z warzyw :) a czasami leciutko obsmażam i robię Frankowi delikatny biały sosik majerankowy.

    OdpowiedzUsuń
  3. dzizas ale bym zjadla! niestety musze sie wstrzymac bo u mnie mieso cholernie drogie :/ :/ no nic zatkam sie serem ;>

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis banalny, a jak smacznie wyglądają! Mniam :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajne te pulpety, ja dzisiaj mam pierogi :D

    OdpowiedzUsuń
  6. A my robimy bardzo podobnie :) Córa je uwielbia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Twoje przepisy są teraz idealne dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Takie proste, takie smaczne, a tak dawno nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie lubię gotowanych pulpetów, kojarzą mi się ze szpitalnym żarciem [-(

    OdpowiedzUsuń
  10. Przepis fajny a ja uwielbiam pulpety z indyka. Nigdy nie kupuję gotowych tylko robię sama. :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki, że jesteś! :)