piątek, 24 stycznia 2014

Pasta z makreli w jajach

5 jaj
1 makrela wędzona
mały pęczek koperku
pół cebuli
100g majonezu lub jogurtu naturalnego (jogurt dla odchudzających się :D)
pieprz



Jaja ugotować, ostudzić, obrać, przekroić na pół. Wyjąć żółtka, pokruszyć do miseczki.
Makrelę obrać ze skóry i ości, poszarpać na drobne kawałeczki do żółtka.
Do tego pokroić koperek, i w drobną kostkę cebulę.

Dodać majonez lub jogurt, pieprz i wymieszać. Ułożyć na białkach jaj (połowa zostanie na kanapki :D)
Smacznego :)


13 komentarzy:

  1. Mniam :) ja robię z tuńczykiem też pycha, ale muszę spróbować Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mm ;-)
    ja makrele lubie sama wyjadac ;D
    dawno w sumie nie jadlam

    OdpowiedzUsuń
  3. o takkk ... w ostatnim czasie często robimy pastę z makreli albo łososia :) chyba czas na kolejną turę :) jeszcze takiej z jajkiem nie robiłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale bym zjadła :D W sam raz na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  5. O mniaaaaam, zjadłoby się takie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Niby dopiero co po śniadaniu, ale zjadłabym :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie to wygląda, uwielbiam makrelę!

    OdpowiedzUsuń
  8. Robię podobną, ale zamiast koperku daję szczypiorku. :):)

    OdpowiedzUsuń
  9. Z tuńczyka też na pewno będę robić za jakiś czas :-)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki, że jesteś! :)