wtorek, 28 stycznia 2014

Lekki dressing do sałaty

Coś z nieczego zawsze da się zrobić. Lekki, orzeźwiający dressing.

150g jogurtu naturalnego
2 łyżki ketchupu
3 ząbki czosnku
5 listków świeżej bazylii
Pieprz, sól

Czosnek wycisnąć w prasce, bazylię pokroić (nie musi być drobno), połączyć wszystkie składniki ze sobą. Na smak dodać pieprz i sól. Polać sałatę. Smacznego! :)


10 komentarzy:

  1. Brzmi i wygląda apetycznie. Szkoda tylko, że teraz sałata taka bezsmakowa.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie proste, a takie dobre. I nietuczące :)

    OdpowiedzUsuń
  3. 3 ząbki czosnku? To mocno czosnkowe musi być ;) ale za to przepyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie czosnkowe dresingi! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwialbiam takie dressingi ;-) Często robię ;-)

    OdpowiedzUsuń
  6. nawet niemam jak zrobic sobie takiego jedzonka,buuuuuuuuuuu ;(

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam wszystkie sosy z dodatkiem czosnku. Niestety moja wątroba ich nie znosi i po łyżce sosu już mi źle.

    OdpowiedzUsuń

Dzięki, że jesteś! :)