środa, 11 grudnia 2013

Paluchy drobiowe z papryką

Zainspirowana inspiracjami Biedronki :D

0,5kg filetów z kurczaka (2 normalne filety, lub 3 małe)
3/4 czerwonej papryki
3 łyżki bułki tartej (+trochę na panierkę)
jajo
pieprz , sól
olej do smażenia



Piersi zmielić w maszynce, paprykę również ( ja zmieliłam, jednak polecałabym ją bardzo drobno pokroić - nie straci tyle soku i smak będzie wyraźniejszy, jednak jeżeli zdecydujesz się zmielić, zmiel na osobną miseczkę i odciśnij nadmiar soku i dopiero dodaj do mięsa). Do mięsa i papryki dodać jajo, 3 łyżki bułki tartej, przyprawić pieprzem i solą.
Formować paluchy i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu. Smacznego :)


9 komentarzy:

  1. pyszności :) aż zgłodniałam hehe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają smakowicie :) Nasza Kuchareczka !! Muszę je zrobić koniecznie :)

    Może jakiś przepis na świąteczne pierniczki / ciasteczka ;) ? :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda smacznie, zjadłabym z chęcią ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chyba raczej nie, może w przyszłym roku :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda przepyyyysznie. Mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mimo, że nie lubie papryki to one wyglądają tak smakowicie, że chętnie bym je zjadła :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki, że jesteś! :)