wtorek, 12 listopada 2013

Roladki z wędliny

Dobra, widzę że u nie których wyświetla się w nowych postach to już dodam :-D 

Do przepisu potrzebujemy :


  • jogurt naturalny (kilka łyżek)

  • chrzan (łyżeczka, ew. półtorej)

  • koperek (pół pęczka)

  • wędlina (ok. 10 plasterków - u mnie polędwica sopocka)

  • twaróg (świeży, jedna kostka)

  • pieprz, sól

Wykładamy twaróg, dajemy kilka łyżek jogurtu, chrzan, pokrojony koperek. Pieprz, sól, mieszamy.


Wędlinę smarujemy gotową masą twarogową.


I zawijamy


Dobre na śniadanie lub kolację :)

Akurat to jadłam sama, ale na pewno następnym razem podzielę się z dziećkiem ;)


Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. Wygląda apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę wypróbować :)
    Piękne zdjęcia Ci wyszły! W szczególności to robione pod kątem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję kochana, nawet nie wiesz jak czekałam na Twoją opinię :-D

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, mniam. :) proste i smaczne z pewnością. ;)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki, że jesteś! :)